Juliana Joly

Home / Juliana Joly

Docent

Juliana bracht een deel van haar jeugd in Parijs door voor ze verhuisde naar Normandië, alwaar ze opgroeide in een klein dorpje te midden van akkers en koeien! (Ondanks dat houdt ze nog steeds niet van camembert). Voor haar studie Talen en Interculturaliteit vertrekt ze naar Straatsburg. Ze studeert Nederlands en besluit om van dichtbij te gaan bekijken hoe het land eruit ziet waar koninginnen dezelfde naam hebben als zij. Eenmaal in Amsterdam, dankzij het uitwisselingsprogramma Erasmus, wordt ze meteen verliefd: niet alleen op de stad, maar ook op een Fransman die ze ontmoet tijdens haar Nederlandse lessen. En dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden!
Sindsdien heeft ze haar master Vertalen voltooid aan de Universiteit van Amsterdam, werkt ze als vertaler en redacteur, en is ze nog steeds verliefd op Nederland en haar Fransman. Ze houdt daarnaast van muziek, yoga, literatuur, en van kinderboeken en de illustraties, ze houdt van tekenen in het algemeen (kikkers in het bijzonder) en onlangs is ze ook begonnen met aquarel schilderen.
Nadat ze een cursus van de l’Alliance française heeft voltooid en een certificaat voor het onderwijzen van het Frans als tweede taal behaalt, besluit ze terug te keren naar haar eerste liefde: het onderwijs, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Juliana’s lessen kenmerken zich door een ludieke en nauwkeurige manier van lesgeven waarmee ze haar liefde voor de Franse taal overbrengt. Juliana doet dat met veel plezier als deel van het team van L’école de français!