Céline Dandoy

Home / Céline Dandoy
Celine Dandoy

Founder en docent

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet.
Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Céline is docent Frans voor meer dan 10 jaar. Zij heeft lesgegeven in Australië, Polen en Nederland. Ze heeft ervaring met een breed spectrum aan leerlingen: van studenten aan de universiteit van Melbourne tot werknemers van Nederlandse bedrijven, van volwassenen in avondcursussen tot tweetalige tieners aan de International School of Amsterdam die meer wilden leren over Franse cultuur en literatuur.
Door haar leerlingen wordt Céline omschreven als professioneel, georganiseerd, creatief en stimulerend.
Op l’école de français houdt ze zich bezig met het geven van cursussen, de dagelijkse leiding, communicatie en relatiebeheer. Zij is ook degene die er aan denkt op tijd nieuwe printerinkt te kopen.
Daarbij is ze ook nog eens moeder van twee jongens, waardoor ze een zeker talent voor multitasken heeft ontwikkeld.