Alexandre Barbier

Home / Alexandre Barbier

Docent

Alexandre is geboren in Parijs. Van zijn ouders kreeg hij een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Tijdens zijn studie aan de Sorbonne bracht hij veel tijd door in musea, galeries, filmhuizen, restaurants en theaters. Wat betreft die studie, Alexandre heeft een bachelor in Geschiedenis en Recht en twee masterdiploma’s; de een in Internationale Europese Betrekkingen en de andere in Internationale Betrekkingen en Strategieën en tot slot een DEUG in taal & cultuur. Door geschiedenis en geografie is hij geïnteresseerd geraakt in tradities, beschavingen en kreeg hij de zin om te reizen om daardoor vreemde talen en culturen te begrijpen.
Aan de Sorbonne werd hij eerst tutor en later werkte hij een aantal jaar als docent op een internationale privé school. Daarna werkte hij in de evenementensector voordat hij alles achterliet en naar Australië vertrok. Drie jaar lang reisde hij door het land en ook door Azië, waar hij veel bijzondere mensen ontmoette voor hij terugkeerde naar Europa.
Hij is ook fotograaf en zijn favoriete thema’s zijn straatfotografie en zwart-wit foto’s. In februari 2018 besloot hij en zijn vrouw te vertrekken naar Amsterdam, een van de meest indrukwekkende steden die ze kennen.

Alexandre Barbier
Alexandre is geboren in Parijs. Van zijn ouders kreeg hij een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Tijdens zijn studie aan de Sorbonne bracht hij veel tijd door in musea, galeries, filmhuizen, restaurants en theaters. Wat betreft die studie, Alexandre heeft een bachelor in Geschiedenis en Recht en twee masterdiploma’s; de een in Internationale Europese Betrekkingen en de andere in Internationale Betrekkingen en Strategieën en tot slot een DEUG in taal & cultuur.