Over Ons

Home / Over Ons

History

In June 2016 L’école de français was created by two friends, ex-colleagues and both teachers sharing the same values and ideas on how to teach French. In 2020 Céline took over alone the direction of the school.

Mission

Why L’école de français?

We offer services as close as possible to the needs of those who wish to learn or improve their skills in French. In individual or group lessons (maximum 8 students), taught by native teachers, it is about learning in French even for beginners while having fun.

Philosophy

French taught the right way

With its innovative language and education program, L’école de français has the ambition to make French lessons accessible to all ages, levels and ways of learning

Meet Our Team

Céline Dandoy

Céline Dandoy

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet. Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Elodie Dobigny

Elodie Dobigny

Elodie groeide op in Perpignan, in het zuiden van Frankrijk. Ze woonde in en bezocht verschillende andere landen. Door deze ervaringen in het buitenland, ontdekte ze haar passie voor het taalonderwijs. In Australië gaf ze drie jaar les in FLE (Frans als tweede taal) en in Tokyo gaf ze conversatielessen aan Japanse volwassenen. Ze geeft graag les aan groepen volwassenen, maar ook aan kinderen. Elodie heeft een dynamische persoonlijkheid en werkt graag op interactieve wijze en focust op participatief leren. Het onderwijsmateriaal daarvoor maakt ze zelf. In haar vrije tijd ontdekt Elodie graag nieuw plekken, en houdt ze van fietsen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.
Annick Noirfalisse

Annick Noirfalisse

Hoewel ze meer dan 10 jaar als economisch en financieel journalist werkzaam is geweest, heeft Annick ook een passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe landen, culturen en talen. Om deze reden is ze Engels, Duits, Japans en recentelijk ook Nederlands gaan studeren.
Nausicaa Hugon

Nausicaa Hugon

Nausicaa is geboren en getogen in Marseille, de zonnige Franse havenstad aan de Mediterrane zee. Ze groeide op in de Franse en de Chileense cultuur en heeft van kinds af aan gereisd door en gewoond in Latijns-Amerika en Europa. Na haar master Cultuur Management heeft ze het DAEFLE (Diplôme d’Aptitude à l’Enseignement du Français Langue Étrangère) van de Alliance française Parijs Ile-de-France behaald.
Hanna Volbeda

Hanna Volbeda

Hanna is in Nederland geboren, maar groeide op in de Franse Alpen. Ze is tweetalig opgevoed, met Nederlands thuis en Frans op school. Hierdoor kan ze zich goed inleven in de struikelblokken van de Franse taal. Ze heeft een Master onderwijskunde basisonderwijs aan de universiteit van Grenoble behaald en heeft als leraar basisonderwijs gewerkt in Frankrijk.
Manon Clément

Manon Clément

Manon is geboren in Montpellier in het zuiden van Frankrijk en groeide op in een klein dorpje genaamd Pic Saint Loup. Ze studeerde Frans taal en cultuur (Lettres Modernes) en op dit moment rond ze haar studie Frans als vreemde taal (FLE) af.
Maria Chalevelaki

Maria Chalevelaki

Maria is researcher en creatief denker. Ze heeft een PHD-linguïstiek op zak en gaf les in het hoger onderwijs is Frankrijk en Griekenland. Ze is gek op talen en het verkennen van nieuwe culturen. Eerder woonde ze al in Canada, Griekenland, Frankrijk, Duitsland en sinds drie jaar geniet ze van het leven in Nederland. Lesgeven en Frans zijn haar passies en dit deelt ze graag met haar internationale studenten in Amsterdam.
Margaux Brial

Margaux Brial

Margaux is geboren en getogen in de Zuid-Franse stad Perpignan. Ze heeft haar master-diploma Franse taal behaald aan de Sorbonne Universiteit in Parijs, samen met de docentendiploma’s CAPES en Agregation in Franse literatuur. Hierna heeft ze op verschillende scholen in Parijs les gegeven en daar haar passie voor taal ook met niet-Frans sprekende leerlingen gedeeld.
Juliana Joly

Juliana Joly

Juliana bracht een deel van haar jeugd in Parijs door voor ze verhuisde naar Normandië, alwaar ze opgroeide in een klein dorpje te midden van akkers en koeien! (Ondanks dat houdt ze nog steeds niet van camembert). Voor haar studie Talen en Interculturaliteit vertrekt ze naar Straatsburg. Ze studeert Nederlands en besluit om van dichtbij te gaan bekijken hoe het land eruit ziet waar koninginnen dezelfde naam hebben als zij. Eenmaal in Amsterdam, dankzij het uitwisselingsprogramma Erasmus, wordt ze meteen verliefd: niet alleen op de stad, maar ook op een Fransman die ze ontmoet tijdens haar Nederlandse lessen. En dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden! Sindsdien heeft ze haar master Vertalen voltooid aan de Universiteit van Amsterdam, werkt ze als vertaler en redacteur, en is ze nog steeds verliefd op Nederland en haar Fransman.
Clémence Broquaire

Clémence Broquaire

Clémence est née et a grandi à Bordeaux dans le Sud-Ouest de la France. Elle y a fait des études d’Histoire puis a obtenu un Master en Sciences de l’Éducation avec l’envie depuis toute petite de devenir enseignante. Un rêve qui est devenu réalité en 2014 lorsqu’elle est devenue professeur des écoles en région parisienne. Elle a eu la chance d’enseigner à la fois en école maternelle qu’en élémentaire. Passionnée de voyages, Clémence a toujours rêvé de vivre à l’étranger et surtout de découvrir l’enseignement et la pédagogie dans un autre pays.
Natacha Bonnet

Natacha Bonnet

Natacha woont sinds juli 2015 in Nederland en sindsdien is ze is gek op het land en op de stad Amsterdam. In Frankrijk was ze 8 jaar lang onderwijzeres, op verschillende scholen in Lyon en omgeving. Haar opleiding volgde ze op het Conservatoire d’Art Dramatique in Mons (België) waar ze ook werkte als acteur, theaterdocent en voorzitter van de theatergroep die ze oprichtte samen met haar man.
Elodie Le Nezet

Elodie Le Nezet

Docent Elodie wordt geboren in Frankrijk, maar brengt haar jonge jaren door tussen Bretagne, Nieuw-Caledonië en Toulon. Vervolgens studeert ze Engels aan de Université Catholique de l’Ouest à Angers waar ze in 2003 haar eerste Masterjaar (Master 1) volgt met een specialisatie (Minor) in Frans als vreemde taal (FLE). In 2005 haalt ze haar Master Didactiek Frans als vreemde taal. Elodie start haar carrière als docente in New Orleans om vervolgens in de Maine te settelen waar ze twaalf jaar van haar leven zal doorbrengen. Ze geeft daar les in het basisonderwijs, zet het lesprogramma Frans op en organiseert diverse evenementen voor jongeren en volwassenen. In 2017 volgt ze haar partner Andrew naar Seattle waar ze in 2019 directeur wordt op de Ecole bilingue de Seattle (De tweetalige school van Seattle). In 2019 verhuist ze samen met haar echtgenoot Andrew naar Amsterdam. Elodie vindt het heerlijk om les te geven aan diverse leeftijdsgroepen. Door haar voormalig leerlingen wordt ze vaak omschreven als grappig, maar tegelijkertijd veeleisend. Elodie’s energieke houding en levenslust komen in ieder geval tot uiting in haar lessen. In haar vrije tijd verkent de docente graag Amsterdam samen met echtgenoot Andrew en zoontje Isidore.
Alexandre Barbier

Alexandre Barbier

Alexandre is geboren in Parijs. Van zijn ouders kreeg hij een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Tijdens zijn studie aan de Sorbonne bracht hij veel tijd door in musea, galeries, filmhuizen, restaurants en theaters. Wat betreft die studie, Alexandre heeft een bachelor in Geschiedenis en Recht en twee masterdiploma’s; de een in Internationale Europese Betrekkingen en de andere in Internationale Betrekkingen en Strategieën en tot slot een DEUG in taal & cultuur.
Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Vincent is onze theaterdocent. Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in het noorden van Frankrijk. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau- La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het noorden van Frankrijk, in Parijs en in België.
Héloïse Girard

Héloïse Girard

Heloise komt uit La Rochelle, een stad in het westen van Frankrijk. Ze heeft een bachelor in Applied Foreign Languages & Business Studies (LEA) en twee masters; Intercultural Relations and International Cooperation (RICI) en een lesbevoegdheid Frans als Tweede Taal. Ze houdt van reizen en heeft gewoond in Duitsland, Canada, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Nu geniet Heloise met volle teugen van het perfecte leven in Amsterdam!
Sophie Coll

Sophie Coll

Sophie is geboren in Perpignan en groeide op in een klein bergdorpje in de Languedoc, een Franse provincie aan de grens met Spanje. Drie jaar geleden verhuisde ze naar Brest in Bretagne. Daarvoor woonde ze 8 jaar in Toulouse. Toulouse ziet ze als haar tweede thuis. Ze woonde ook nog een jaar in Okinawa, in Japan. Daar behaalde ze de master “Français Langue Étrangère” (« Frans als tweede taal »), en gaf ze Franse les aan een divers en internationaal publiek.
Sabrina

Sabrina

Sabrina is a qualified teacher in French and English. She was born in Auvergne region and has lived in different parts of France as well as in Ireland and in the United Kingdom. She holds a Bachelor in English studies and Teaching French as foreign language. She also holds a Master's degree in translation and another one in TESOL and education and language policies. She received her teacher certification by the French Ministry of Education in 2010, and specialised in English language and French literature. She has taught since, in upper secondary schools in France, and at primary and lower secondary levels in Amsterdam. She has mainly taught French as a foreign language to newly arrived pupils from abroad, through organisations and as part of an inclusive school program. She is passionate about languages and technologies.