Over ons

Home / Over ons

Geschiedenis

L’école de français is in de zomer van 2016 opgericht door twee voormalige collega-docenten met dezelfde visie op het onderwijzen van de Franse taal. Sinds 2020 is de leiding volledig in handen van oprichtster Céline Dandoy.

Missie

Onze missie is het aanbieden van cursussen en workshops die optimaal aansluiten op wat cursisten nodig hebben om de Franse taal te leren of om hun Franse kennis en vaardigheden te verbeteren. Voor het beste resultaat worden de lessen gegeven door docenten met Frans als moedertaal, aan groepen die niet groter zijn dan 8 leerlingen. Leuk en leerzaam!

Ambitie

Het is onze ambitie om met een uitgekiend, innovatief lesprogramma het leren van de Franse taal toegankelijk te maken voor kinderen en volwassenen, ongeacht hun leeftijd, niveau en leervaardigheden.

Ons docententeam

Céline Dandoy

Céline Dandoy

Oprichtster, docent
Parisienne Céline, directrice en docent van L'école de français, behaalde een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle en leerde o.a. Spaans, Italiaans en Pools. Dankzij haar eigen ervaring met taalverwerving weet zij precies wat haar leerlingen nodig hebben voor een optimaal resultaat. Ruim tien jaar onderwees ze Frans in Australië en Polen en nu in Nederland, aan o.a. universiteitsstudenten, bedrijfsmedewerkers, volwassenen en tweetalige tieners. Haar leerlingen beschrijven haar als pro-actief, professioneel, uitdagend en creatief.
Adrien Cormier

Adrien Cormier

Adrien verbleef onder andere in Japan, Australië en andere Franse regio’s, waar hij tal van beroepen uitoefende, van ober in Kyōto tot crêpe-bakker in Brest voor hij zijn roeping vond: Franse les geven. Met zijn master Franse als Tweede taal op zak werd hij docent in Grenoble. Zijn grote interesse in mensen leidt tot openheid bij zijn leerlingen en een ontspannen sfeer in zijn klas. Ondertussen werkt hij aan een zelfstudiewebsite voor studenten Frans.
Alexandre Barbier

Alexandre Barbier

Parijzenaar Alexandre kreeg van huis uit een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Aan de Sorbonne behaalde hij een bachelor Geschiedenis en Rechten twee masterdiploma’s, te  weten Internationale Europese Betrekkingen en Internationale Betrekkingen en Strategieën. Ook heeft hij een DEUG Taal en Cultuur. Alexandre werkte aan de Sorbonne als tutor en gaf les op een internationale privéschool.
Amélie Jazet

Amélie Jazet

Amélie groeide op in een multiculturele omgeving, met een Italiaanse moeder en een vader van Poolse afkomst. Zij is geboren in Aix en Provence en bracht haar tienerjaren door in Bordeaux. Ze houdt van geschiedenis, kunst en andere culturen. Voor haar architectuurstudies reisde zij naar vele landen en kreeg belangstelling voor onderwijs. Na het afronden van haar opleiding werd ze docent. Ze geeft haar leerlingen op een leuke en actieve manier Franse les en deelt met hen de onderwerpen die haar enthousiast maken.
Aude Gooly

Aude Gooly

Als kunstenares heeft Aude tal van exposities gehad, onder andere in Parijs en Singapore en op Mauritius en Tahiti. Daarnaast geeft ze al meer dan 20 jaar les gegeven op lagere en middelbare scholen. En nu woont ze dus in Amsterdam. Haar workshops nodigen uit tot enthousiasme, verwondering, het ontwikkelen van je eigen creativiteit, je vrij uiten op een speelse manier.
Elisa Vespier

Elisa Vespier

Elisa is een Franse docente uit Normandië. Ze is afgestudeerd in Franse taal- en letterkunde, heeft haar CAPES behaald en heeft een aantal jaren in Frankrijk lesgegeven voordat ze naar Nederland verhuisde. Toen ze haar geliefde volgde, werd ze verliefd op Amsterdam en nu vindt ze het leuk om Franse les te geven aan jong en oud, of ze nu moedertaalsprekers van de Franse taal zijn of nieuw in deze taal. Naast lesgeven houdt Elisa van reizen, films kijken, boeken lezen en last but not least naar het museum gaan.
Elodie Dobigny

Elodie Dobigny

Elodie komt uit het zuidfranse Perpignan. Ze ging reizen en woonde in diverse landen. Daar ontdekte ze haar aanleg voor taaldocent. In Australie onderwees ze 3 jaar lang Frans als vreemde taal en in Japan leidde ze conversatiecursussen Frans. Werk met groepen volwassenen en kinderen is vindt de energieke Elodie heerlijk. Veel belang hecht ze aan interactief, participerend leren en ontwikkelt daarvoor haar eigen lesmateriaal. Vrijetijd? Die besteedt ze aan lezen, fietsen, nieuwe plekken ontdekken en optrekken met vrienden en familie.
Elodie Le Nezet

Elodie Le Nezet

Elodie bracht haar jeugd door in Bretagne, Toulon en Nieuw-Caledonië. Ze studeerde Engels in Angers. Op haar Master 1 volgde een een master in Frans als tweede taal. In New Orleans en Maine gaf ze les in het basisonderwijs, zette een lesprogramma Frans op en organiseerde ze evenementen. Ze volgt haar partner  naar Seattle waar ze in 2019 directeur werdop de de tweetalige school. In 2019 verhuisden ze naar Amsterdam. Haar leerlingen vinden haar grappig, energiek, levenslustig en iemand die je echt laat presteren.
Elvire Attiogbe

Elvire Attiogbe

Twintig jaar lang speelde Elvire als semiprofessional basketbal. Eerst in de regio Parijs en daarna in Nord, Normandië, Auvergne-Rhône-Alpes en Occitanië. In de tussentijd behaalde ze haar bachelor Moderne literatuur en een master in Taalwetenschap met als specialisatie onderwijs van Frans als tweede taal. Op middelbare scholen werkte ze als onderwijsassistent en docent Moderne literatuur. Na haar sportloopbaan verhuisde ze naar Kopenhagen om daar Franse les te geven. Sinds 2021 woont ze in Amsterdam en deelt zij haar liefde voor de Franse taal en cultuur met onze leerlingen.
Hanna Volbeda

Hanna Volbeda

Hanna is in Nederland geboren, maar groeide op in de Franse Alpen. Ze is tweetalig opgevoed, met Nederlands thuis en Frans op school. Hierdoor kan ze zich goed inleven in de struikelblokken van de Franse taal. Ze heeft een Master onderwijskunde basisonderwijs aan de universiteit van Grenoble behaald en heeft als leraar basisonderwijs gewerkt in Frankrijk.
Juliana Joly

Juliana Joly

In haar jeugd woonde Juliana aanvankelijk in Parijs en daarna in een Normandisch dorpje. In Straatsburg studeerde ze Talen en Interculturaliteit en Nederlands. In Amsterdam behaalde ze aan de UvA haar master Vertalen en ging ze werken als vertaler en redacteur. Ook verwierf ze het certificaat Onderwijs van Frans als tweede taal. Ze heeft een eigen stijl van lesgeven, waarmee ze haar liefde voor de Franse taal weet over te brengen op kinderen en volwassenen.
Manon Guesdon

Manon Guesdon

Parisienne Manon studeerde moderne literatuur en werkte voor Franse, Duitse en Nederlandse uitgevers van schoolboeken en luisterboeken. Ze werkte samen met docenten en ontwikkelde lesmethodes waarmee je op een creatieve, speelse manier kennis en ideeën overbrengt op kinderen en volwassenen. Dat doet ze nu bij L’école de français. Haar hobbies? Lezen (groot Harry Potter fan), schilderen en muziek maken op gitaar en piano (The Beatles!).
Margaux Brial

Margaux Brial

Na haar jeugd in het Zuid-Franse Perpignan, ging ze in Parijs aan de Sorbonne studeren, waar ze haar master Franse taal en de docentendiploma’s CAPES en een Agrégation in Franse literatuur behaalde. Ze gaf les op diverse scholen in Parijs, ook aan niet-Franssprekende leerlingen. Altijd gretig om nieuwe talen en culturen te ontdekken verhuisde ze naar Amsterdam. Met een energieke en positieve instelling deelt ze bij ons haar passie voor de Franse taal en volgt ze de ontwikkeling van haar leerlingen, van jong tot oud.
Margot Domart

Margot Domart

Margot, geboren in Zuid-Frankrijk, woont al enkele jaren in fietsland Nederland. Ze houdt niet alleen van kunst, maar studeerde ook met succes aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze werkt graag met kinderen en verheugt zich er op jong én oud de Franse taal te laten ontdekken, je kennis ervan te ontwikkelen en je zelfvertrouwen te geven bij het gebruik ervan. Haar lessen zijn interactief en leerzaam en je voelt zich vanaf de eerste minuut op je gemak.
Marie Legrand

Marie Legrand

Ze groeide op in Normandie en ontwikkelde al snel een passie voor literatuur en vreemde talen. Na haar lerarenopleiding ging ze les geven in Parijs, waar ze dagelijks met multiculturele groepen in contact was. Europa en het avontuur lonkt en met haar partner verhuist ze in 2021 naar Amsterdam. Ze houdt van theater en musea en weet van haar lessen Franse taal en cultuur een feestje te maken, toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun niveau.
Natacha Bonnet

Natacha Bonnet

Natacha woont sinds juli 2015 in Nederland. Ze houdt van Holland en is gek op Amsterdam. In Frankrijk werkte zij 8 jaar lang als onderwijzeres op verschillende scholen in Lyon en omgeving. Haar opleiding volgde ze op het Conservatoire d’Art Dramatique in Mons (België), waar ze ook werkte als acteur, theaterdocent en voorzitter was van de theatergroep die ze oprichtte samen met haar man (en onze theaterdocent) Vincent Bonnet.
Pauline Fotzler

Pauline Fotzler

In haar geboortestad Straatsburg volgde Pauline haar talenstudie Engels, Duits en Nederlands. Ze ging reizen en belandde in Amersfoort waar ze op een school assistente Frans werd. Zo bouwde ze haar kennis en vaardigheid van het Nederlands uit. Nu woont ze in Marseille waar ze haar Master Frans als Vreemde Taal afrondde, Ze ging als stagiair bij onze school aan de slag en geeft nu online les vanuit Frankrijk.
Sabrina Ghedjati

Sabrina Ghedjati

Sabrina is geboren in de Auvergne, maar woonde ook elders in Frankrijk, in Ierland en Engeland. Ze is docente Frans en Engels, met een bachelor Engels en in Onderwijs van Frans als tweede taal. Verder heeft ze een Master Vertalen en TESOL (Engels als tweede taal). In 2010 ontving zij haar docentendiploma van het Frans Ministerie van Onderwijs. Ze specialiseerde zich in Engelse taal en Franse literatuur. Ze gaf les op Franse middelbare scholen en in Amsterdam in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Met name aan leerlingen die net in Nederland arriveerden.
Solyse Paris

Solyse Paris

Solyse studeerde Foreign Languages en International Trade en woonde en werkte in Engeland, Spanje, Italië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk In 2020 verhuisde ze naar Haarlem voor een baan waarbij Franse cultuur, culturele activiteiten en contact met kinderen een rol spelen. Haar lessen bij ons in Amsterdam zijn heel speels. Er wordt gezongen, gespeeld, handenarbeid verricht, gekookt en nog veel meer.
Sophie Coll

Sophie Coll

Sophie is geboren in Perpignan, groeide op in een bergdorpje in de Languedoc en woonde daarna in Toulouse en Brest. Tijdens een verblijf van een jaar in het Japanse Okinawa behaalde ze haar master Onderwijs van Frans als tweede taal en gaf ze les aan een diverse, internationale groepen leerlingen. In haar lessen maakt ze gebruik van populaire cultuur, interculturaliteit en speelse onderwijsmethoden, met video’s en spelletjes. Haar humor en enthousiasme zorgen voor een gezellige sfeer in de klas.
Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Vincent is onze theaterdocent. Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in Noord-Frankrijk. Hij is opgeleid aan het Koninklijk Conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau-La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het Noord-Frankrijk, Parijs en België.