Over Ons

Home / Over Ons

History

In June 2016 L’école de français was created by two friends, ex-colleagues and both teachers sharing the same values and ideas on how to teach French. In 2020 Céline took over alone the direction of the school.

Mission

Why L’école de français?

We offer services as close as possible to the needs of those who wish to learn or improve their skills in French. In individual or group lessons (maximum 8 students), taught by native teachers, it is about learning in French even for beginners while having fun.

Philosophy

French taught the right way

With its innovative language and education program, L’école de français has the ambition to make French lessons accessible to all ages, levels and ways of learning

Meet Our Team

Céline Dandoy

Céline Dandoy

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet. Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Alexandre Barbier

Alexandre Barbier

Alexandre is geboren in Parijs. Van zijn ouders kreeg hij een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Tijdens zijn studie aan de Sorbonne bracht hij veel tijd door in musea, galeries, filmhuizen, restaurants en theaters. Wat betreft die studie, Alexandre heeft een bachelor in Geschiedenis en Recht en twee masterdiploma’s; de een in Internationale Europese Betrekkingen en de andere in Internationale Betrekkingen en Strategieën en tot slot een DEUG in taal & cultuur.
Amélie Jazet

Amélie Jazet

Amélie is opgegroeid in een multiculturele omgeving, met een Italiaanse moeder en een vader van Poolse afkomst. Zij is geboren in Aix en Provence in het zuiden van Frankrijk, omringd door de calanques. Haar tienerjaren bracht zij door in Bordeaux. Amélie is gepassioneerd door geschiedenis, kunst en de culturen die haar omringen. Voor haar architectuurstudies reisde zij naar vele landen en daar kreeg zij de kriebels om les te geven. Daarna is zij terug naar school gegaan om haar passies te delen en haar leerlingen op een leuke en actieve manier Frans te leren.
Elisa Vespier

Elisa Vespier

Elisa is a French teacher from Normandy. She graduated in French language and literature, obtained her CAPES and taught for several years in France before moving to The Netherlands. As she followed her lover, she fell in love with Amsterdam and now enjoys teaching French to young and old alike, whether they are native French speakers or new to the language. Besides teaching, Elisa loves travelling, watching movies, reading books and last but not least going to the museum.
Hanna Volbeda

Hanna Volbeda

Hanna is in Nederland geboren, maar groeide op in de Franse Alpen. Ze is tweetalig opgevoed, met Nederlands thuis en Frans op school. Hierdoor kan ze zich goed inleven in de struikelblokken van de Franse taal. Ze heeft een Master onderwijskunde basisonderwijs aan de universiteit van Grenoble behaald en heeft als leraar basisonderwijs gewerkt in Frankrijk.
Juliana Joly

Juliana Joly

Juliana bracht een deel van haar jeugd in Parijs door voor ze verhuisde naar Normandië, alwaar ze opgroeide in een klein dorpje te midden van akkers en koeien! (Ondanks dat houdt ze nog steeds niet van camembert). Voor haar studie Talen en Interculturaliteit vertrekt ze naar Straatsburg. Ze studeert Nederlands en besluit om van dichtbij te gaan bekijken hoe het land eruit ziet waar koninginnen dezelfde naam hebben als zij. Eenmaal in Amsterdam, dankzij het uitwisselingsprogramma Erasmus, wordt ze meteen verliefd: niet alleen op de stad, maar ook op een Fransman die ze ontmoet tijdens haar Nederlandse lessen. En dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden! Sindsdien heeft ze haar master Vertalen voltooid aan de Universiteit van Amsterdam, werkt ze als vertaler en redacteur, en is ze nog steeds verliefd op Nederland en haar Fransman.
Margaux Brial

Margaux Brial

Margaux is geboren en getogen in de Zuid-Franse stad Perpignan. Ze heeft haar master-diploma Franse taal behaald aan de Sorbonne Universiteit in Parijs, samen met de docentendiploma’s CAPES en Agregation in Franse literatuur. Hierna heeft ze op verschillende scholen in Parijs les gegeven en daar haar passie voor taal ook met niet-Frans sprekende leerlingen gedeeld.
Margot Domart

Margot Domart

Margot is geboren in Zuid-Frankrijk en zij woont al enkele jaren in het fietsersland. Altijd al gepassioneerd door Kunst, haalde zij haar diploma aan de Gerrit Rietveld Academie. Tijdens haar studie wist zij dat zij naast haar kunstbeoefening ook met kinderen wilde werken.
Natacha Bonnet

Natacha Bonnet

Natacha woont sinds juli 2015 in Nederland en sindsdien is ze is gek op het land en op de stad Amsterdam. In Frankrijk was ze 8 jaar lang onderwijzeres, op verschillende scholen in Lyon en omgeving. Haar opleiding volgde ze op het Conservatoire d’Art Dramatique in Mons (België) waar ze ook werkte als acteur, theaterdocent en voorzitter van de theatergroep die ze oprichtte samen met haar man.
Pauline Fotzler

Pauline Fotzler

I grew up in Strasbourg, where I completed my Language Degree (English, German, Dutch). I then went travelling for a few months, and afterwards, I became a French assistant in a school in Amersfoort. During this year, I was able to consolidate my skills in Dutch and fell in love with this country and its people. Later, I completed my Master's degree in French as a Foreign Language at the University of Montpellier, and I had the opportunity to work as an intern at L'école de Français in 2020 which allowed me to meet this wonderful team and structure, where I now have the chance to teach online from France.
Sabrina

Sabrina

Sabrina is a qualified teacher in French and English. She was born in Auvergne region and has lived in different parts of France as well as in Ireland and in the United Kingdom. She holds a Bachelor in English studies and Teaching French as foreign language. She also holds a Master's degree in translation and another one in TESOL and education and language policies. She received her teacher certification by the French Ministry of Education in 2010, and specialised in English language and French literature. She has taught since, in upper secondary schools in France, and at primary and lower secondary levels in Amsterdam. She has mainly taught French as a foreign language to newly arrived pupils from abroad, through organisations and as part of an inclusive school program. She is passionate about languages and technologies.
Solyse Paris

Solyse Paris

Hallo, mijn naam is Solyse. Ik heb Foreign Languages en International Trade gestudeerd. Ik heb in verschillende landen gewoond en gewerkt : Engeland, Spanje, Italië en Nieuw-Zeeland. In 2020, na 3 jaar in Frankrijk te hebben doorgebracht, besloot ik naar Haarlem te verhuizen in de hoop een baan te vinden waarbij Franse cultuur, culturele activiteiten en contact met kinderen een rol spelen. Ik ben in september 2020 gaan werken voor een Franse Stichting in Haarlem. Ik hou van deze baan. En ik hoopte iets soortgelijks te vinden in Amsterdam. Ik hou van het idee om Frans te leren op een leuke manier ; met spelletjes, liedjes, enz. Ik heb altijd een goed contact met kinderen gehad. Ik hou ervan met ze te spelen, handarbeid te verrichten, te zingen, te koken en nog veel meer.
Sophie Coll

Sophie Coll

Sophie is geboren in Perpignan en groeide op in een klein bergdorpje in de Languedoc, een Franse provincie aan de grens met Spanje. Drie jaar geleden verhuisde ze naar Brest in Bretagne. Daarvoor woonde ze 8 jaar in Toulouse. Toulouse ziet ze als haar tweede thuis. Ze woonde ook nog een jaar in Okinawa, in Japan. Daar behaalde ze de master “Français Langue Étrangère” (« Frans als tweede taal »), en gaf ze Franse les aan een divers en internationaal publiek.
Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Vincent is onze theaterdocent. Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in het noorden van Frankrijk. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau- La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het noorden van Frankrijk, in Parijs en in België.