Claire Schepers

Claire Schepers

Mede-eigenaar en docent

Claire komt uit Frankrijk en heeft haar eerste jaren doorgebracht in de buurt van Bordeaux met haar Normandische ouders. Als tiener verhuisde de familie terug naar Normandië. Vooral het westelijke gedeelte van Frankrijk kent ze erg goed. Maar als je haar zou vragen wat haar vaderland is, zou de antwoorden: “de Franse taal” (om met Albert Camus te spreken)
Zij heeft een bachelor in Franse taal en literatuur, master in Docent Frans als Vreemde Taal. (Scriptie: een interactieve aanpak van klassikaal leren om het leerproces van communicatie in een vreemde taal effectiever te maken.)
Claire is docent Frans voor meer dan 10 jaar, in 5 verschillende landen lesgegeven:. Ze heeft ervaring met leerlingen tussen 1 en 87 jaar oud, op taalscholen, universiteiten, basisscholen, bedrijven… Ze vindt het leuk om met verschillende soorten leerlingen te werken, hoewel sommigen zeggen dat haar grootste talent bij de allerkleinsten ligt!
Leerlingen omschrijven Claire als dynamisch, gemotiveerd en motiverend, toegewijd en prettig in de omgang.
Op l’école de français jongleert ze tussen het geven van cursussen, leiding geven aan het team, het sturen van e-mails en het voeren van de administratie. Inmiddels is ze behoorlijk goed geworden in het maken van spreadsheets en het bijhouden van de website.
Buiten haar leven op de school houdt ze van lezen, schrijven en reizen, en besteedt ze graag tijd met haar gezin.
Céline Dandoy

Céline Dandoy

Mede-eigenaar en docent

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet.
Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Céline is docent Frans voor meer dan 10 jaar. Zij heeft lesgegeven in Australië, Polen en Nederland. Ze heeft ervaring met een breed spectrum aan leerlingen: van studenten aan de universiteit van Melbourne tot werknemers van Nederlandse bedrijven, van volwassenen in avondcursussen tot tweetalige tieners aan de International School of Amsterdam die meer wilden leren over Franse cultuur en literatuur.
Door haar leerlingen wordt Céline omschreven als professioneel, georganiseerd, creatief en stimulerend.
Op l’école de français houdt ze zich bezig met het geven van cursussen, de dagelijkse leiding, communicatie en relatiebeheer. Zij is ook degene die er aan denkt op tijd nieuwe printerinkt te kopen.
Daarbij is ze ook nog eens moeder van twee jongens, waardoor ze een zeker talent voor multitasken heeft ontwikkeld.
Nausicaa Hugon

Nausicaa Hugon

Docent

Nausicaa is geboren en getogen in Marseille, de zonnige Franse havenstad aan de Mediterrane zee. Ze groeide op in de Franse en de Chileense cultuur en heeft van kinds af aan gereisd door en gewoond in Latijns-Amerika en Europa. Na haar master Cultuur Management heeft ze het DAEFLE (Diplôme d’Aptitude à l’Enseignement du Français Langue Étrangère) van de Alliance française Parijs Ile-de-France behaald. Met haar diploma op zak is Nausicaa in Chili privélessen Frans aan volwassenen gaan geven, en vanaf 2013 ook in Nederland. Haar passie voor spelenderwijs en actief leren zorgde er echter voor dat Nausicaa zich meer en meer specialiseerde in het lesgeven aan kinderen van 0 tot 6 jaar en en volwassen beginners. Met haar dynamische en levendige lessen wil ze haar jonge leerlingen op een creatieve manier de Franse taal leren. Hiervoor zijn haar ervaringen in theater en yoga zeer geschikt gebleken.
Hanna Volbeda

Hanna Volbeda

Docent

Hanna is in Nederland geboren, maar groeide op in de Franse Alpen. Ze is tweetalig opgevoed, met Nederlands thuis en Frans op school. Hierdoor kan ze zich goed inleven in de struikelblokken van de Franse taal. Ze heeft een Master onderwijskunde basisonderwijs aan de universiteit van Grenoble behaald en heeft als leraar basisonderwijs gewerkt in Frankrijk. Naast het lesgeven aan kinderen heeft Hanna ook ervaring met het doceren van Frans als vreemde taal voor volwassenen. Haar leerlingen omschrijven haar als positief, creatief en professioneel. Buiten het lesgeven houdt Hanna van de natuur, reizen, Franse literatuur en ze gaat heel graag naar de film.

Annick Noirfalisse

Annick Noirfalisse

Docent

Hoewel ze meer dan 10 jaar als economisch en financieel journalist werkzaam is geweest, heeft Annick ook een passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe landen, culturen en talen. Om deze reden is ze Engels, Duits, Japans en recentelijk ook Nederlands gaan studeren. Hierdoor heeft ze een uitstekend begrip van de moeilijkheden en uitdagingen waar haar studenten voor staan en begrijpt ze als geen ander de noodzaak om lessen zo leuk, levendig en relevant mogelijk te maken.
Al eerder had Annick een TESOL-diploma behaald om Engels te geven aan anderstaligen en later heeft ze ook een opleiding gevolgd aan de Université Ouvrière in Genève om Frans als vreemde taal te kunnen doceren. Ze heeft ervaring met het doceren van Frans als vreemde taal op ieder niveau, inclusief zakelijk Frans voor gevorderde studenten, zowel binnen een groepscontext als privé.
Buiten haar werk is Annick graag bezig met piano spelen en met sport, waarbij ze wordt geholpen door haar 3 kinderen die haar aardig in vorm houden!
Héloïse Girard

Héloïse Girard

Docent

Heloise komt uit La Rochelle, een stad in het westen van Frankrijk. Ze heeft een bachelor in Applied Foreign Languages & Business Studies (LEA) en twee masters; Intercultural Relations and International Cooperation (RICI) en een lesbevoegdheid Frans als Tweede Taal. Ze houdt van reizen en heeft gewoond in Duitsland, Canada, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Nu geniet Heloise met volle teugen van het perfecte leven in Amsterdam!
Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Theaterdocent

Vincent is onze theaterdocent.
Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in het noorden van Frankrijk. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau- La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het noorden van Frankrijk, in Parijs en in België.

Elodie Dobigny

Elodie Dobigny

Docent

Elodie groeide op in Perpignan, in het zuiden van Frankrijk. Ze woonde in en bezocht verschillende andere landen. Door deze ervaringen in het buitenland, ontdekte ze haar passie voor het taalonderwijs. In Australië gaf ze drie jaar les in FLE (Frans als tweede taal) en in Tokyo gaf ze conversatielessen aan Japanse volwassenen. Ze geeft graag les aan groepen volwassenen, maar ook aan kinderen.
Elodie heeft een dynamische persoonlijkheid en werkt graag op interactieve wijze en  focust op participatief leren. Het onderwijsmateriaal daarvoor maakt ze zelf.
In haar vrije tijd ontdekt Elodie graag nieuw plekken, en houdt ze van fietsen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.
Juliana Joly

Juliana Joly

Docent

Juliana bracht een deel van haar jeugd in Parijs door voor ze verhuisde naar Normandië, alwaar ze opgroeide in een klein dorpje te midden van akkers en koeien! (Ondanks dat houdt ze nog steeds niet van camembert). Voor haar studie Talen en Interculturaliteit vertrekt ze naar Straatsburg. Ze studeert Nederlands en besluit om van dichtbij te gaan bekijken hoe het land eruit ziet waar koninginnen dezelfde naam hebben als zij. Eenmaal in Amsterdam, dankzij het uitwisselingsprogramma Erasmus, wordt ze meteen verliefd: niet alleen op de stad, maar ook op een Fransman die ze ontmoet tijdens haar Nederlandse lessen. En dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden!
Sindsdien heeft ze haar master Vertalen voltooid aan de Universiteit van Amsterdam, werkt ze als vertaler en redacteur, en is ze nog steeds verliefd op Nederland en haar Fransman. Ze houdt daarnaast van muziek, yoga, literatuur, en van kinderboeken en de illustraties, ze houdt van tekenen in het algemeen (kikkers in het bijzonder) en onlangs is ze ook begonnen met aquarel schilderen.
Nadat ze een cursus van de l’Alliance française heeft voltooid en een certificaat voor het onderwijzen van het Frans als tweede taal behaalt, besluit ze terug te keren naar haar eerste liefde: het onderwijs, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Juliana’s lessen kenmerken zich door een ludieke en nauwkeurige manier van lesgeven waarmee ze haar liefde voor de Franse taal overbrengt. Juliana doet dat met veel plezier als deel van het team van L’école de français!

Clémence Broquaire

Clémence Broquaire

Docent

Clemene is geboren en getogen in Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Ze heeft er geschiedenis gestudeerd en daarna een master in educatiewetenschappen. Van jongs af aan was het haar wens om lerares te worden.
Haar droom werd werkelijkheid in 2014 toen ze basisschoollerares werd in de regio van Parijs.
Clemence houdt erg van reizen, en dus droomde ze er ook van om in het buitenland te wonen en daar de gewoontes in het onderwijs en de pedagogiek te ontdekken.
Afgelopen jaar heeft ze in een coup de coeur de sprong gewaagd en heeft ze alles achtergelaten om in Amsterdam te gaan wonen.
Clemence is een dynamisch, creatief en vrolijk persoon.
Natacha Bonnet

Natacha Bonnet

Docent

Natacha woont sinds juli 2015 in Nederland en sindsdien is ze is gek op het land en op de stad Amsterdam. In Frankrijk was ze 8 jaar lang onderwijzeres, op verschillende scholen in Lyon en omgeving. Haar opleiding volgde ze op het Conservatoire d’Art Dramatique in Mons (België) waar ze ook werkte als acteur, theaterdocent en voorzitter van de theatergroep die ze oprichtte samen met haar man.
Manon Clément

Manon Clément

Docent

Manon is geboren in Montpellier in het zuiden van Frankrijk en groeide op in een klein dorpje genaamd Pic Saint Loup. Ze studeerde Frans taal en cultuur (Lettres Modernes) en op dit moment rond ze haar studie Frans als vreemde taal (FLE) af. Tijdens haar bachelor werkte ze als taalassistent in Engeland en daarnaast op meerdere basisscholen en voortgezet onderwijs. Na dit eerste buitenlandse avontuur verhuisde ze naar Utrecht, waar haar vriend woont. Daar werkte ze op de Hogeschool van Utrecht en startte tegelijkertijd met het leren van het Nederlands. Mensen ontmoeten uit andere culturen vindt Manon heerlijk, niet ten laatste vanwege haar grote interesse in talen. In haar vrije tijd houdt Manon van lezen, naar de film gaan, reizen en wandelen.

Margaux Brial

Margaux Brial

Docent

Margaux is geboren en getogen in de Zuid-Franse stad Perpignan. Ze heeft haar master-diploma Franse taal behaald aan de Sorbonne Universiteit in Parijs, samen met de docentendiploma’s CAPES en Agregation in Franse literatuur. Hierna heeft ze op verschillende scholen in Parijs les gegeven en daar haar passie voor taal ook met niet-Frans sprekende leerlingen gedeeld. Altijd gretig om nieuwe talen en culturen te ontdekken, werd ze een aantal jaren geleden op slag verliefd op het “Venetië van het Noorden” (en op een lange Nederlander!) en is ze inmiddels naar haar favoriete stad verhuisd.
 Met een energieke en positieve instelling deelt ze graag haar liefde voor de Franse taal en volgt graag de ontwikkeling van haar leerlingen, van jong tot oud. Naast lesgeven gaat ze graag naar de bioscoop, musea en rock ’n roll optredens. 

Alexandre Barbier

Alexandre Barbier

Docent

Alexandre is geboren in Parijs. Van zijn ouders kreeg hij een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Tijdens zijn studie aan de Sorbonne bracht hij veel tijd door in musea, galeries, filmhuizen, restaurants en theaters. Wat betreft die studie, Alexandre heeft een bachelor in Geschiedenis en Recht en twee masterdiploma’s; de een in Internationale Europese Betrekkingen en de andere in Internationale Betrekkingen en Strategieën en tot slot een DEUG in taal & cultuur. Door geschiedenis en geografie is hij geïnteresseerd geraakt in tradities, beschavingen en kreeg hij de zin om te reizen om daardoor vreemde talen en culturen te begrijpen.
Aan de Sorbonne werd hij eerst tutor en later werkte hij een aantal jaar als docent op een internationale privé school. Daarna werkte hij in de evenementensector voordat hij alles achterliet en naar Australië vertrok. Drie jaar lang reisde hij door het land en ook door Azië, waar hij veel bijzondere mensen ontmoette voor hij terugkeerde naar Europa.
Hij is ook fotograaf en zijn favoriete thema’s zijn straatfotografie en zwart-wit foto’s. In februari 2018 besloot hij en zijn vrouw te vertrekken naar Amsterdam, een van de meest indrukwekkende steden die ze kennen.
Marouane Jaouat

Marouane Jaouat

Docent

Marouane Jaouat is derdejaars promovendus in de sociologie, verbonden aan de Universiteit van Caen in Normandië. Hij rondde een master in Human Resource Management en een tweede master in Risk Management & Environmental Sociology af. Ook doceerde hij sociologie aan dezelfde universiteit en werkte hij bij het Institut français in Marokko.
Op Youtube startte hij het kanaal “shots philosophiques” , waar hij video’s plaatst, in het Frans, die zijn opgenomen en in een moment van inspiratie en improvisatie, en gaan over allerlei thema’s. Van Kunst tot De Liefde en van Creativiteit via Filosofie naar Wetenschap en Technologie.
In zijn vrije tijd, is Marouane professioneel Football Freestyler, een tak van sport waarbij artistieke bewegingen met een voetbal worden gemaakt.