Home

eiffel tower paris Cursussen Frans door native speakers van beginners tot gevorderden Online cursussen en op onze school in de Jordaan in Amsterdam Particulair Bedrijven small group learning French at lecole de Francais Training voor kleine groepen
In een gefocuste omgeving
Maximaal acht personen per groep Particulair Bedrijven
french class for children in Amsterdam Cursussen Frans voor kinderen en tieners Maximaal acht personen per groep Voor Kinderen Voor Tieners

Vind de cursus die het beste bij u past. Cursus op maat mogelijk.

Not sure what you need? Please Contact Us

Our Courses are Based on the Common European Framework of Reference for Languages
Proficiency LevelDescription
A1 BeginnerThe aims of A1 are to be able to: Recognise and use familiar words and simple phrases for concrete purposes. To be able to introduce yourself or someone else. Ask and answer basic questions about home, family, surroundings, etc. Communicate in a basic way when the other person speaks slowly and clearly and is ready to repeat or reformulate to help communication.
A2 ElementaryWe focus on interacting in French and practising with games and role-playing. If you have learnt some French but still feel uncomfortable to speak, this is the perfect course for you. Gain confidence and speak French with our theatre teacher! This course is excellent preparation for the oral exam of the DELF level A.
B1 IntermediateOn completion of our course you’ll be able to do the following: Understand the main points of clear standard communication on familiar matters regularly encountered in work, school, leisure, etc. Deal with most situations likely to arise while travelling in an area where French is spoken. Be able to produce simple connected text on topics that are familiar or of personal interest. Describe experiences and events, dreams, hopes and ambitions and briefly give reasons and explanations for opinions and plans.
B2 Upper intermediateUnderstand the main ideas of complex text both on abstract and concrete topics, including technical discussions in your own field of work or study Interact with a degree of fluency and spontaneity that makes regular interaction with native speakers possible without strain for either party. Can produce clear, detailed text on a wide range of subjects and explain a viewpoint on a topical issue giving the pros and cons of various options.
C1 Operational proficiency or advancedThe aims of C1 are to be able to: Understand a wide range of long and complex texts, including any subtextual or stylistic nuances. Express yourself freely and fluidly, without obviously fumbling for words. Use the language effectively and fluently in a social, professional or academic context. Speak in a clear, organised way about complex subjects, developing a well-structured argument.

nieuwe cursussen

Cursussen Frans voor Beginners A1 & A2

Cursussen Frans voor B1 & B2

Cursussen Frans, Vaardig gebruiker

Abonneer Onze Nieuwsbrief

Onze Instructors

Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Vincent is onze theaterdocent. Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in het noorden van Frankrijk. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau- La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het noorden van Frankrijk, in Parijs en in België.
Nausicaa Hugon

Nausicaa Hugon

Nausicaa is geboren en getogen in Marseille, de zonnige Franse havenstad aan de Mediterrane zee. Ze groeide op in de Franse en de Chileense cultuur en heeft van kinds af aan gereisd door en gewoond in Latijns-Amerika en Europa. Na haar master Cultuur Management heeft ze het DAEFLE (Diplôme d’Aptitude à l’Enseignement du Français Langue Étrangère) van de Alliance française Parijs Ile-de-France behaald.
Natacha Bonnet

Natacha Bonnet

Natacha woont sinds juli 2015 in Nederland en sindsdien is ze is gek op het land en op de stad Amsterdam. In Frankrijk was ze 8 jaar lang onderwijzeres, op verschillende scholen in Lyon en omgeving. Haar opleiding volgde ze op het Conservatoire d’Art Dramatique in Mons (België) waar ze ook werkte als acteur, theaterdocent en voorzitter van de theatergroep die ze oprichtte samen met haar man.
Maria Chalevelaki

Maria Chalevelaki

Maria is researcher en creatief denker. Ze heeft een PHD-linguïstiek op zak en gaf les in het hoger onderwijs is Frankrijk en Griekenland. Ze is gek op talen en het verkennen van nieuwe culturen. Eerder woonde ze al in Canada, Griekenland, Frankrijk, Duitsland en sinds drie jaar geniet ze van het leven in Nederland. Lesgeven en Frans zijn haar passies en dit deelt ze graag met haar internationale studenten in Amsterdam.
Margaux Brial

Margaux Brial

Margaux is geboren en getogen in de Zuid-Franse stad Perpignan. Ze heeft haar master-diploma Franse taal behaald aan de Sorbonne Universiteit in Parijs, samen met de docentendiploma’s CAPES en Agregation in Franse literatuur. Hierna heeft ze op verschillende scholen in Parijs les gegeven en daar haar passie voor taal ook met niet-Frans sprekende leerlingen gedeeld.
Manon Clément

Manon Clément

Manon is geboren in Montpellier in het zuiden van Frankrijk en groeide op in een klein dorpje genaamd Pic Saint Loup. Ze studeerde Frans taal en cultuur (Lettres Modernes) en op dit moment rond ze haar studie Frans als vreemde taal (FLE) af.
Juliana Joly

Juliana Joly

Juliana bracht een deel van haar jeugd in Parijs door voor ze verhuisde naar Normandië, alwaar ze opgroeide in een klein dorpje te midden van akkers en koeien! (Ondanks dat houdt ze nog steeds niet van camembert). Voor haar studie Talen en Interculturaliteit vertrekt ze naar Straatsburg. Ze studeert Nederlands en besluit om van dichtbij te gaan bekijken hoe het land eruit ziet waar koninginnen dezelfde naam hebben als zij. Eenmaal in Amsterdam, dankzij het uitwisselingsprogramma Erasmus, wordt ze meteen verliefd: niet alleen op de stad, maar ook op een Fransman die ze ontmoet tijdens haar Nederlandse lessen. En dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden! Sindsdien heeft ze haar master Vertalen voltooid aan de Universiteit van Amsterdam, werkt ze als vertaler en redacteur, en is ze nog steeds verliefd op Nederland en haar Fransman.
Héloïse Girard

Héloïse Girard

Heloise komt uit La Rochelle, een stad in het westen van Frankrijk. Ze heeft een bachelor in Applied Foreign Languages & Business Studies (LEA) en twee masters; Intercultural Relations and International Cooperation (RICI) en een lesbevoegdheid Frans als Tweede Taal. Ze houdt van reizen en heeft gewoond in Duitsland, Canada, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Nu geniet Heloise met volle teugen van het perfecte leven in Amsterdam!
Elodie Le Nezet

Elodie Le Nezet

Docent Elodie wordt geboren in Frankrijk, maar brengt haar jonge jaren door tussen Bretagne, Nieuw-Caledonië en Toulon. Vervolgens studeert ze Engels aan de Université Catholique de l’Ouest à Angers waar ze in 2003 haar eerste Masterjaar (Master 1) volgt met een specialisatie (Minor) in Frans als vreemde taal (FLE). In 2005 haalt ze haar Master Didactiek Frans als vreemde taal. Elodie start haar carrière als docente in New Orleans om vervolgens in de Maine te settelen waar ze twaalf jaar van haar leven zal doorbrengen. Ze geeft daar les in het basisonderwijs, zet het lesprogramma Frans op en organiseert diverse evenementen voor jongeren en volwassenen. In 2017 volgt ze haar partner Andrew naar Seattle waar ze in 2019 directeur wordt op de Ecole bilingue de Seattle (De tweetalige school van Seattle). In 2019 verhuist ze samen met haar echtgenoot Andrew naar Amsterdam. Elodie vindt het heerlijk om les te geven aan diverse leeftijdsgroepen. Door haar voormalig leerlingen wordt ze vaak omschreven als grappig, maar tegelijkertijd veeleisend. Elodie’s energieke houding en levenslust komen in ieder geval tot uiting in haar lessen. In haar vrije tijd verkent de docente graag Amsterdam samen met echtgenoot Andrew en zoontje Isidore.
Elodie Dobigny

Elodie Dobigny

Elodie groeide op in Perpignan, in het zuiden van Frankrijk. Ze woonde in en bezocht verschillende andere landen. Door deze ervaringen in het buitenland, ontdekte ze haar passie voor het taalonderwijs. In Australië gaf ze drie jaar les in FLE (Frans als tweede taal) en in Tokyo gaf ze conversatielessen aan Japanse volwassenen. Ze geeft graag les aan groepen volwassenen, maar ook aan kinderen. Elodie heeft een dynamische persoonlijkheid en werkt graag op interactieve wijze en focust op participatief leren. Het onderwijsmateriaal daarvoor maakt ze zelf. In haar vrije tijd ontdekt Elodie graag nieuw plekken, en houdt ze van fietsen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.
Clémence Broquaire

Clémence Broquaire

Clémence est née et a grandi à Bordeaux dans le Sud-Ouest de la France. Elle y a fait des études d’Histoire puis a obtenu un Master en Sciences de l’Éducation avec l’envie depuis toute petite de devenir enseignante. Un rêve qui est devenu réalité en 2014 lorsqu’elle est devenue professeur des écoles en région parisienne. Elle a eu la chance d’enseigner à la fois en école maternelle qu’en élémentaire. Passionnée de voyages, Clémence a toujours rêvé de vivre à l’étranger et surtout de découvrir l’enseignement et la pédagogie dans un autre pays.
Céline Dandoy

Céline Dandoy

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet. Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Annick Noirfalisse

Annick Noirfalisse

Hoewel ze meer dan 10 jaar als economisch en financieel journalist werkzaam is geweest, heeft Annick ook een passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe landen, culturen en talen. Om deze reden is ze Engels, Duits, Japans en recentelijk ook Nederlands gaan studeren.
Alexandre Barbier

Alexandre Barbier

Alexandre is geboren in Parijs. Van zijn ouders kreeg hij een passie voor kunst, geschiedenis, sport en cultuur mee. Tijdens zijn studie aan de Sorbonne bracht hij veel tijd door in musea, galeries, filmhuizen, restaurants en theaters. Wat betreft die studie, Alexandre heeft een bachelor in Geschiedenis en Recht en twee masterdiploma’s; de een in Internationale Europese Betrekkingen en de andere in Internationale Betrekkingen en Strategieën en tot slot een DEUG in taal & cultuur.

Our Happy Students