Claire Schepers

Claire Schepers

Mede-eigenaar en docent

Claire komt uit Frankrijk en heeft haar eerste jaren doorgebracht in de buurt van Bordeaux met haar Normandische ouders. Als tiener verhuisde de familie terug naar Normandië. Vooral het westelijke gedeelte van Frankrijk kent ze erg goed. Maar als je haar zou vragen wat haar vaderland is, zou de antwoorden: “de Franse taal” (om met Albert Camus te spreken)
Zij heeft een bachelor in Franse taal en literatuur, master in Docent Frans als Vreemde Taal. (Scriptie: een interactieve aanpak van klassikaal leren om het leerproces van communicatie in een vreemde taal effectiever te maken.)
Claire is docent Frans voor meer dan 10 jaar, in 5 verschillende landen lesgegeven:. Ze heeft ervaring met leerlingen tussen 1 en 87 jaar oud, op taalscholen, universiteiten, basisscholen, bedrijven… Ze vindt het leuk om met verschillende soorten leerlingen te werken, hoewel sommigen zeggen dat haar grootste talent bij de allerkleinsten ligt!
Leerlingen omschrijven Claire als dynamisch, gemotiveerd en motiverend, toegewijd en prettig in de omgang.
Op l’école de français jongleert ze tussen het geven van cursussen, leiding geven aan het team, het sturen van e-mails en het voeren van de administratie. Inmiddels is ze behoorlijk goed geworden in het maken van spreadsheets en het bijhouden van de website.
Buiten haar leven op de school houdt ze van lezen, schrijven en reizen, en besteedt ze graag tijd met haar gezin.

Céline Dandoy

Céline Dandoy

Mede-eigenaar en docent

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet.
Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Céline is docent Frans voor meer dan 10 jaar. Zij heeft lesgegeven in Australië, Polen en Nederland. Ze heeft ervaring met een breed spectrum aan leerlingen: van studenten aan de universiteit van Melbourne tot werknemers van Nederlandse bedrijven, van volwassenen in avondcursussen tot tweetalige tieners aan de International School of Amsterdam die meer wilden leren over Franse cultuur en literatuur.
Door haar leerlingen wordt Céline omschreven als professioneel, georganiseerd, creatief en stimulerend.
Op l’école de français houdt ze zich bezig met het geven van cursussen, de dagelijkse leiding, communicatie en relatiebeheer. Zij is ook degene die er aan denkt op tijd nieuwe printerinkt te kopen.
Daarbij is ze ook nog eens moeder van twee jongens, waardoor ze een zeker talent voor multitasken heeft ontwikkeld.

Nausicaa Hugon

Nausicaa Hugon

Docent

Nausicaa is geboren en getogen in Marseille, de zonnige Franse havenstad aan de Mediterrane zee. Ze groeide op in de Franse en de Chileense cultuur en heeft van kinds af aan gereisd door en gewoond in Latijns-Amerika en Europa. Na haar master Cultuur Management heeft ze het DAEFLE (Diplôme d’Aptitude à l’Enseignement du Français Langue Étrangère) van de Alliance française Parijs Ile-de-France behaald. Met haar diploma op zak is Nausicaa in Chili privélessen Frans aan volwassenen gaan geven, en vanaf 2013 ook in Nederland. Haar passie voor spelenderwijs en actief leren zorgde er echter voor dat Nausicaa zich meer en meer specialiseerde in het lesgeven aan kinderen van 0 tot 6 jaar en en volwassen beginners. Met haar dynamische en levendige lessen wil ze haar jonge leerlingen op een creatieve manier de Franse taal leren. Hiervoor zijn haar ervaringen in theater en yoga zeer geschikt gebleken.

Jessika Vezian

Jessika Vezian

Docent

Jessika is geboren in de Ardèche in Frankrijk, maar vertrok naar Valencia en Grenoble voor haar studie “Lettres modernes” (Franse literatuurwetenschap). Na haar master heeft ze haar CAPES behaald (lerarenmaster) om docent Frans te kunnen worden. Voordat ze naar Nederland kwam, heeft ze dan ook 5 jaar lesgegeven op een middelbare school in Frankrijk.
Daardoor kent ze de Franse onderwijsprogramma’s goed, maar geeft ze de voorkeur aan een centrale plek voor literatuur, theater, film en de beoefening van poëzie in haar lessen. Op die manier probeert ze de verbeeldingskracht en de competenties van haar leerlingen tot uiting te brengen.
Haar leerlingen beschrijven Jessika als een docent die hoge eisen stelt, maar waarmee je goed kunt praten en die je altijd probeert te begrijpen. Voor haarzelf kwalificeert een goede docent zich door communicatief en vriendelijk te zijn.
Naast lesgeven houdt Jessika van rollerskaten, reizen, lezen, zingen (niet altijd even zuiver) en leert ze pianospelen. Daarnaast is zij weer begonnen met schrijven; langzaamaan doch met overtuiging.

Hanna Volbeda

Hanna Volbeda

Docent

Hanna is in Nederland geboren, maar groeide op in de Franse Alpen. Ze is tweetalig opgevoed, met Nederlands thuis en Frans op school. Hierdoor kan ze zich goed inleven in de struikelblokken van de Franse taal. Ze heeft een Master onderwijskunde basisonderwijs aan de universiteit van Grenoble behaald en heeft als leraar basisonderwijs gewerkt in Frankrijk. Naast het lesgeven aan kinderen heeft Hanna ook ervaring met het doceren van Frans als vreemde taal voor volwassenen. Haar leerlingen omschrijven haar als positief, creatief en professioneel. Buiten het lesgeven houdt Hanna van de natuur, reizen, Franse literatuur en ze gaat heel graag naar de film.

Annick Noirfalisse

Annick Noirfalisse

Docent

Hoewel ze meer dan 10 jaar als economisch en financieel journalist werkzaam is geweest, heeft Annick ook een passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe landen, culturen en talen. Om deze reden is ze Engels, Duits, Japans en recentelijk ook Nederlands gaan studeren. Hierdoor heeft ze een uitstekend begrip van de moeilijkheden en uitdagingen waar haar studenten voor staan en begrijpt ze als geen ander de noodzaak om lessen zo leuk, levendig en relevant mogelijk te maken.
Al eerder had Annick een TESOL-diploma behaald om Engels te geven aan anderstaligen en later heeft ze ook een opleiding gevolgd aan de Université Ouvrière in Genève om Frans als vreemde taal te kunnen doceren. Ze heeft ervaring met het doceren van Frans als vreemde taal op ieder niveau, inclusief zakelijk Frans voor gevorderde studenten, zowel binnen een groepscontext als privé.
Buiten haar werk is Annick graag bezig met piano spelen en met sport, waarbij ze wordt geholpen door haar 3 kinderen die haar aardig in vorm houden!

Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Theaterdocent

Vincent is onze theaterdocent.
Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in het noorden van Frankrijk. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau- La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het noorden van Frankrijk, in Parijs en in België.

Elodie Dobigny

Elodie Dobigny

Docent

Elodie groeide op in Perpignan, in het zuiden van Frankrijk. Ze woonde in en bezocht verschillende andere landen. Door deze ervaringen in het buitenland, ontdekte ze haar passie voor het taalonderwijs. In Australië gaf ze drie jaar les in FLE (Frans als tweede taal) en in Tokyo gaf ze conversatielessen aan Japanse volwassenen. Ze geeft graag les aan groepen volwassenen, maar ook aan kinderen.
Elodie heeft een dynamische persoonlijkheid en werkt graag op interactieve wijze en  focust op participatief leren. Het onderwijsmateriaal daarvoor maakt ze zelf.
In haar vrije tijd ontdekt Elodie graag nieuw plekken, en houdt ze van fietsen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Sophie Coll

Sophie Coll

Docent

Sophie is geboren in Perpignan en groeide op in een klein bergdorpje in de Languedoc, een Franse provincie aan de grens met Spanje. Drie jaar geleden verhuisde ze naar Brest in Bretagne. Daarvoor woonde ze 8 jaar in Toulouse. Toulouse ziet ze als haar tweede thuis. Ze woonde ook nog een jaar in Okinawa, in Japan. Daar behaalde ze de master “Français Langue Étrangère” (Frans als tweede taal), en gaf ze Franse les aan een divers en internationaal publiek.
In haar lessen maakt Sophie graag gebruik van populaire cultuur, interculturaliteit en een speelse manier van doceren. Dit vertaalt zich concreet naar het gebruik van video’s en allerlei soorten spelletjes. Ze brengt met haar humor en enthousiasme een gezellige sfeer in de klas. Naast lesgeven houdt Sophie van tekenen en reizen.

Clémence Broquaire

Clémence Broquaire

Docent

Clemene is geboren en getogen in Bordeaux in het zuidwesten van Frankrijk. Ze heeft er geschiedenis gestudeerd en daarna een master in educatiewetenschappen. Van jongs af aan was het haar wens om lerares te worden.
Haar droom werd werkelijkheid in 2014 toen ze basisschoollerares werd in de regio van Parijs.
Clemence houdt erg van reizen, en dus droomde ze er ook van om in het buitenland te wonen en daar de gewoontes in het onderwijs en de pedagogiek te ontdekken.
Afgelopen jaar heeft ze in een coup de coeur de sprong gewaagd en heeft ze alles achtergelaten om in Amsterdam te gaan wonen.
Clemence is een dynamisch, creatief en vrolijk persoon.

Héloïse Girard

Héloïse Girard

Docent

Heloise komt uit La Rochelle, een stad in het westen van Frankrijk. Ze heeft een bachelor in Applied Foreign Languages & Business Studies (LEA) en twee masters; Intercultural Relations and International Cooperation (RICI) en een lesbevoegdheid Frans als Tweede Taal. Ze houdt van reizen en heeft gewoond in Duitsland, Canada, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Nu geniet Heloise met volle teugen van het perfecte leven in Amsterdam!

Natacha Bonnet

Natacha Bonnet

Docent

Natacha woont sinds juli 2015 in Nederland en sindsdien is ze is gek op het land en op de stad Amsterdam. In Frankrijk was ze 8 jaar lang onderwijzeres, op verschillende scholen in Lyon en omgeving. Haar opleiding volgde ze op het Conservatoire d’Art Dramatique in Mons (België) waar ze ook werkte als acteur, theaterdocent en voorzitter van de theatergroep die ze oprichtte samen met haar man.

Juliana Joly

Juliana Joly

Docent

Juliana bracht een deel van haar jeugd in Parijs door voor ze verhuisde naar Normandië, alwaar ze opgroeide in een klein dorpje te midden van akkers en koeien! (Ondanks dat houdt ze nog steeds niet van camembert). Voor haar studie Talen en Interculturaliteit vertrekt ze naar Straatsburg. Ze studeert Nederlands en besluit om van dichtbij te gaan bekijken hoe het land eruit ziet waar koninginnen dezelfde naam hebben als zij. Eenmaal in Amsterdam, dankzij het uitwisselingsprogramma Erasmus, wordt ze meteen verliefd: niet alleen op de stad, maar ook op een Fransman die ze ontmoet tijdens haar Nederlandse lessen. En dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden!
Sindsdien heeft ze haar master Vertalen voltooid aan de Universiteit van Amsterdam, werkt ze als vertaler en redacteur, en is ze nog steeds verliefd op Nederland en haar Fransman. Ze houdt daarnaast van muziek, yoga, literatuur, en van kinderboeken en de illustraties, ze houdt van tekenen in het algemeen (kikkers in het speciaal) en onlangs is ze ook begonnen met aquarel schilderen.
Nadat ze een cursus van de l’Alliance française heeft voltooid en een certificaat voor het onderwijzen van het Frans als tweede taal behaalt, besluit ze terug te keren naar haar eerste liefde: het onderwijs, voor kinderen maar ook voor volwassenen. Juliana’s lessen kenmerken zich door een ludieke en nauwkeurige manier van lesgeven waarmee ze haar liefde voor de Franse taal overbrengt. Juliana doet dat met veel plezier als deel van het team van L’école de français!

Lisa Grob

Lisa Grob

vertaling en administatief assistent

Lisa verhuisde in 2009 naar Amsterdam voor een studie Franse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2012 verruilde ze Amsterdam voor Parijs, waar ze een semester Lettres Modernes studeerde aan de Nouvelle Sorbonne. Verliefd geworden op Parijs, bleef ze er daarna voor een stage en schreef er haar scriptie. Na anderhalf jaar kwam ze terug in Amsterdam. Ze volgde de master Interculturele Communicatie aan de Universiteit Utrecht en werkte bij het Institut français. Na de sluiting van het IF wilde Lisa graag mensen in contact blijven brengen met de Franse taal en cultuur. Bij L’École de français maakt ze dat met veel plezier mede mogelijk. Bovendien is ze op deze manier actief in het intercultureel contact tussen de twee landen die haar het dichtst aan haar hart liggen.

Tessie Mengin

Tessie Mengin

Docent

Tessie is geboren in Nancy, in de Lorraine, waar ze een bachelor taalwetenschap heeft gevolgd. Ze heeft op veel plekken in het buitenland gestudeerd en gewerkt in het onderwijs en in algemene vorming (Montreal, Ierland, Benin, Californië) en op dit moment doet ze de master FLE (Frans als Tweede Taal).
Ze houdt erg van werken met kinderen, waar verbeelding en ludieke activiteiten een belangrijke plaats innemen, maar ze haalt ook veel plezier uit het begeleiden van adolescenten of volwassenen bij hun leerproces.
Tessie is door haar nieuwsgierige aard geïnteresseerd in Francofone culturen en de verschillende taalvariëteiten van het Frans. Zowel in de klas als in haar persoonlijke leven houdt Tessie van theater. Dit jaar wil ze leren verhalen vertellen, zingen en circusspelen. Ze houdt ook erg van fietsen, en is blij dat nu elke dag te kunnen doen in Amsterdam!