Claire Schepers

Claire Schepers

Mede-eigenaar en docent

Claire komt uit Frankrijk en heeft haar eerste jaren doorgebracht in de buurt van Bordeaux met haar Normandische ouders. Als tiener verhuisde de familie terug naar Normandië. Vooral het westelijke gedeelte van Frankrijk kent ze erg goed. Maar als je haar zou vragen wat haar vaderland is, zou de antwoorden: “de Franse taal” (om met Albert Camus te spreken)
Zij heeft een bachelor in Franse taal en literatuur, master in Docent Frans als Vreemde Taal. (Scriptie: een interactieve aanpak van klassikaal leren om het leerproces van communicatie in een vreemde taal effectiever te maken.)
Claire is docent Frans voor 8 jaar, in 5 verschillende landen lesgegeven:. Ze heeft ervaring met leerlingen tussen 1 en 87 jaar oud, op taalscholen, universiteiten, basisscholen, bedrijven… Ze vindt het leuk om met verschillende soorten leerlingen te werken, hoewel sommigen zeggen dat haar grootste talent bij de allerkleinsten ligt!
Leerlingen omschrijven Claire als dynamisch, gemotiveerd en motiverend, toegewijd en prettig in de omgang.
Op l’école de français jongleert ze tussen het geven van cursussen, leiding geven aan het team, het sturen van e-mails en het voeren van de administratie. Inmiddels is ze behoorlijk goed geworden in het maken van spreadsheets en het bijhouden van de website.
Buiten haar leven op de school houdt ze van lezen, schrijven en reizen, en besteedt ze graag tijd met haar gezin.

Céline Dandoy

Céline Dandoy

Mede-eigenaar en docent

Céline komt uit Frankrijk en is een echte Parisienne. Ze is geboren en getogen in Parijs en heeft daar haar hele leven gewoond, totdat ze besloot te gaan kijken hoe de wereld er buiten Frankrijk uit ziet.
Céline heeft een master in Franse literatuur aan de Sorbonne Nouvelle in Parijs. Ook heeft ze verschillende andere talen geleerd, onder meer Spaans, Italiaans en Pools. Ze heeft dus veel persoonlijke ervaring met het leerproces in een vreemde taal en weet dus precies wat haar leerlingen doormaken.
Céline is docent Frans voor 9 jaar. Zij heeft lesgegeven in Australië, Polen en Nederland. Ze heeft ervaring met een breed spectrum aan leerlingen: van studenten aan de universiteit van Melbourne tot werknemers van Nederlandse bedrijven, van volwassenen in avondcursussen tot tweetalige tieners aan de International School of Amsterdam die meer wilden leren over Franse cultuur en literatuur.
Door haar leerlingen wordt Céline omschreven als professioneel, georganiseerd, creatief en stimulerend.
Op l’école de français houdt ze zich bezig met het geven van cursussen, de dagelijkse leiding, communicatie en relatiebeheer. Zij is ook degene die er aan denkt op tijd nieuwe printerinkt te kopen.
Daarbij is ze ook nog eens moeder van twee jongens, waardoor ze een zeker talent voor multitasken heeft ontwikkeld.

Lisa Grob

Lisa Grob

Communicatiemedewerker

Lisa verhuisde in 2009 naar Amsterdam voor een studie Franse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2012 verruilde ze Amsterdam voor Parijs, waar ze een semester Lettres Modernes studeerde aan de Nouvelle Sorbonne. Verliefd geworden op Parijs, bleef ze er daarna voor een stage en schreef er haar scriptie. Na anderhalf jaar kwam ze terug in Amsterdam. Ze volgde de master Interculturele Communicatie aan de Universiteit Utrecht en werkte bij het Institut français. Na de sluiting van het IF wilde Lisa graag mensen in contact blijven brengen met de Franse taal en cultuur. In haar huidige functie als “chargée de communication” bij L’École de français maakt ze dat met veel plezier mede mogelijk. Bovendien is ze op deze manier actief in het intercultureel contact tussen de twee landen die haar het dichtst aan haar hart liggen.

Nausicaa Hugon

Nausicaa Hugon

Docent

Nausicaa is geboren en getogen in Marseille, de zonnige Franse havenstad aan de Mediterrane zee. Ze groeide op in de Franse en de Chileense cultuur en heeft van kinds af aan gereisd door en gewoond in Latijns-Amerika en Europa. Na haar master Cultuur Management heeft ze het DAEFLE (Diplôme d’Aptitude à l’Enseignement du Français Langue Étrangère) van de Alliance française Parijs Ile-de-France behaald. Met haar diploma op zak is Nausicaa in Chili privélessen Frans aan volwassenen gaan geven, en vanaf 2013 ook in Nederland. Haar passie voor spelenderwijs en actief leren zorgde er echter voor dat Nausicaa zich meer en meer specialiseerde in het lesgeven aan kinderen van 0 tot 7 jaar. Met haar dynamische en levendige lessen wil ze haar jonge leerlingen op een creatieve manier de Franse taal leren. Hiervoor zijn haar ervaringen in theater en yoga zeer geschikt gebleken.

Jessika Vezian

Jessika Vezian

Docent

Jessika is geboren in de Ardèche in Frankrijk, maar vertrok naar Valencia en Grenoble voor haar studie “Lettres modernes” (Franse literatuurwetenschap). Na haar master heeft ze haar CAPES behaald (lerarenmaster) om docent Frans te kunnen worden. Voordat ze naar Nederland kwam, heeft ze dan ook 5 jaar lesgegeven op een middelbare school in Frankrijk.
Daardoor kent ze de Franse onderwijsprogramma’s goed, maar geeft ze de voorkeur aan een centrale plek voor literatuur, theater, film en de beoefening van poëzie in haar lessen. Op die manier probeert ze de verbeeldingskracht en de competenties van haar leerlingen tot uiting te brengen.
Haar leerlingen beschrijven Jessika als een docent die hoge eisen stelt, maar waarmee je goed kunt praten en die je altijd probeert te begrijpen. Voor haarzelf kwalificeert een goede docent zich door communicatief en vriendelijk te zijn.
Naast lesgeven houdt Jessika van rollerskaten, reizen, lezen, zingen (niet altijd even zuiver) en leert ze pianospelen. Daarnaast is zij weer begonnen met schrijven; langzaamaan doch met overtuiging.

Hanna Volbeda

Hanna Volbeda

Docent

Hanna is in Nederland geboren, maar groeide op in de Franse Alpen. Ze is tweetalig opgevoed, met Nederlands thuis en Frans op school. Hierdoor kan ze zich goed inleven in de struikelblokken van de Franse taal. Ze heeft een Master onderwijskunde basisonderwijs aan de universiteit van Grenoble behaald en heeft als leraar basisonderwijs gewerkt in Frankrijk. Naast het lesgeven aan kinderen heeft Hanna ook ervaring met het doceren van Frans als vreemde taal voor volwassenen. Haar leerlingen omschrijven haar als positief, creatief en professioneel. Buiten het lesgeven houdt Hanna van de natuur, reizen, Franse literatuur en ze gaat heel graag naar de film.

Annick Noirfalisse

Annick Noirfalisse

Docent

Hoewel ze meer dan 10 jaar als economisch en financieel journalist werkzaam is geweest, heeft Annick ook een passie voor reizen en het ontdekken van nieuwe landen, culturen en talen. Om deze reden is ze Engels, Duits, Japans en recentelijk ook Nederlands gaan studeren. Hierdoor heeft ze een uitstekend begrip van de moeilijkheden en uitdagingen waar haar studenten voor staan en begrijpt ze als geen ander de noodzaak om lessen zo leuk, levendig en relevant mogelijk te maken.
Al eerder had Annick een TESOL-diploma behaald om Engels te geven aan anderstaligen en later heeft ze ook een opleiding gevolgd aan de Université Ouvrière in Genève om Frans als vreemde taal te kunnen doceren. Ze heeft ervaring met het doceren van Frans als vreemde taal op ieder niveau, inclusief zakelijk Frans voor gevorderde studenten, zowel binnen een groepscontext als privé.
Buiten haar werk is Annick graag bezig met piano spelen en met sport, waarbij ze wordt geholpen door haar 3 kinderen die haar aardig in vorm houden!

Anaïs de la Morandais

Anaïs de la Morandais

Docent

Anaïs komt uit Bretagne en is naast docent Frans ook musicus. Ze bracht haar jeugd door in Vannes, in de regio Morbihan in Bretagne. In haar leven heeft Anaïs veel gereisd. Ze volgde een master dirigent zangkoor aan de Universiteit Muziek & Podiumkunsten in Graz, Oostenrijk. Daar werkte Anaïs ook bij het Institut français als docent Français Langue Étrangère (Frans als Tweede Taal) en gaf les aan volwassenen en kinderen. Zodoende onderwijst Anaïs al tien jaar lang met veel plezier zowel Frans als muziek, eerst in Oostenrijk en daarna in Californië, VS, waar ze in 2013 naartoe verhuisde. Daarnaast is Anaïs bevoegd examinatrice DELF.
Haar lessen zijn een mix van speelse en constructieve elementen en haar enthousiasme is aanstekelijk! Verder past ze zich zoveel mogelijk aan aan de wensen en interesses van haar leerlingen. Haar vrije tijd besteed ze het liefst aan zingen, surfen, koken en reizen.

Vincent Bonnet

Vincent Bonnet

Theaterdocent

Vincent is onze theaterdocent.
Hij werkt al 15 jaar in de theaterwereld als scenarist, cabaretier en docent. Reeds 13 jaar is hij artistiek directeur van het theatergezelschap Les Cochons de l’Espace in het noorden van Frankrijk. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Koninklijk conservatorium van Mons in België, aan de Cours Florent in Parijs en bij Compagnie Jean-Marc Chotteau- La Virgule in Tourcoing en Mouscron. Tevens heeft hij les gegeven aan diverse scholen en instituten in het noorden van Frankrijk, in Parijs en in België.

Sophie Coll

Sophie Coll

Docent

Sophie is geboren in Perpignan en groeide op in een klein bergdorpje in de Languedoc, een Franse provincie aan de grens met Spanje. Drie jaar geleden verhuisde ze naar Brest in Bretagne. Daarvoor woonde ze 8 jaar in Toulouse. Toulouse ziet ze als haar tweede thuis. Ze woonde ook nog een jaar in Okinawa, in Japan. Daar behaalde ze de master “Français Langue Étrangère” (Frans als tweede taal), en gaf ze Franse les aan een divers en internationaal publiek.
In haar lessen maakt Sophie graag gebruik van populaire cultuur, interculturaliteit en een speelse manier van doceren. Dit vertaalt zich concreet naar het gebruik van video’s en allerlei soorten spelletjes. Ze brengt met haar humor en enthousiasme een gezellige sfeer in de klas. Naast lesgeven houdt Sophie van tekenen en reizen.

Christine

Christine

Docent

Christine is geboren en getogen in Parijs. Aan de Sorbonne studeerde ze Franse taal & literatuur. Haar master volgde ze in Literatuur en Kunst en tegelijkertijd legde ze examens af om docent te worden. Al snel vertrok ze naar Londen. Ze gaf Franse les op het Lycée français, op talenscholen, aan de universiteit, in business schools, maar uiteindelijk koos ze voor het Institut français. Hier werd ze ook DELF/DALF examinator.
Haar studenten beschrijven haar als een professionele, enthousiaste docent die met veel passie haar Franse cultuur deelt.
Naast lesgeven doet Christine aan yoga. Hiermee kan ze zich weer helemaal opladen. Ze houdt van avontuur en gaat graag op trektochten om weer een te worden met de natuur. In haar jongere jaren deed Christine aan ballet en piano en ze heeft een sterke connectie met kunst in het algemeen.

Sylvie Pons

Sylvie Pons

Docent

Sylvie is geboren en getogen in de buurt van Marseille. Al vroeg in haar leven had ze de smaak van het reizen te pakken en verliet ze haar mooie geboortestreek voor Londen, waar ze tien jaar woonde. Daarna vertrok ze naar Australië en Nieuw-Zeeland, en nu, na een paar jaar weer in Frankrijk (Nice) te hebben gewoond, vestigde ze zich onlangs in Amsterdam.
Tijdens haar studie Engels, ontdekte Sylvie per toeval de opleiding “Docent Frans als tweede taal”. Onderwijs werd haar grote passie en ze behaalde hierin haar masterdiploma, evenals een Brits diploma om taalles te geven op scholen. Ze specialiseerde zich in het lesgeven aan volwassenen en werkte voor bedrijven, in het volwassenenonderwijs, op universiteiten en voor verschillende Alliance françaises.
Inmiddels heeft ze meer dan 15 jaar ervaring en is ze niet alleen docent, maar ook DELF/DALF-examinator, schrijft ze examenonderdelen voor het TCF-examen, traint ze andere leraren en is ze lescoördinator.
In haar vrije tijd probeert ze nu haar weg te vinden in Amsterdam. Ze vindt veel verschillende dingen leuk, en haar activiteiten hangen af van de plek waar ze zich bevindt!

Emeline Augris

Emeline Augris

Docent

Emeline is geboren en getogen in Grenoble. Na haar studie Franse literatuur en geschiedenis, gaf ze tien jaar lang les op de middelbare school. Daar verrijkte ze haar lessen graag met schrijftrainingen en aandacht voor kunstgeschiedenis. Naast haar werk doet Emeline aan theater en sinds ze in Amsterdam woont, leert ze de tango.